THOMAS JØRGEN JACOBSEN

Techie

Mountainbiker

PC Gamer

Mega bilnørd

Filmelsker

Regnbuemand

THOMAS JØRGEN JACOBSEN

Techie

Mountainbiker

PC Gamer

Mega bilnørd

Filmelsker

Regnbuemand

Kosmos, Astrofysik og Fremtidsforskning

Inspirationskilder, influenter: Carl Sagan, Ann Druyan, Stephen Hawking, Neil deGrasse Tyson, Brian Cox, Michio Kaku, Hakeem Oluseyi, Vera Rubin, m.fl.

Faktisk kan jeg ikke helt huske hvornår interessen for universet sådan rigtig fandt sted for mit vedkommende. Måske omkring år 2000. På en måde har det vel altid ligget i kortene, når man har en så enorm interesse i science-fiction også.

I øvrigt valgte jeg med fuldt overlæg at kalde siden Kosmos, fordi “kosmologi” i min optik henviser til en eller anden religiøs forbindelse – og jeg mener det drejer sig mere om universet (multiverset?) i et mere overordnet aspekt.

Prøv at se de her videoklip. Det første her, af Carl Sagan, er et uddrag af bogen Pale Blue Dot, som alle fortjener at blive “udsat” for mindst én gang i tilværelsen:

Jeg synes virkelig det er så velvalgte ord, der kan sætte tingene i relief og giver perspektiv. Eller plads til at reflektere. Altså, hvis jeg har et hemmeligt lille crush på ordkløvere og copywritere, så er det helt sikkert her det kommer fra =)

Det næste klip du bør se, er dette billede som Hubble-teleskopet tog af Andromeda-galaksen i 2015. (Husk i øvrigt at sætte din skærm til den højeste opløsning!). 

Prøv at lægge mærke til dybden og detaljegraden i billedet efterhånden som der zoomes længere og længere ind. Kan man andet end blive overvældet?

Og så lad os samtidig lige få nogle dimensioner med ind i ligningen =)

Og så vil jeg afslutningsvis lige smide videoen herunder, som et tegn på hvad fremtiden mon bringer. Der er allerede snak om en månebase som forpost til en permanent base på Mars inden 2050.

SpaceX er – på trods af den seneste fejl under lift-off – jo temmelig godt på vej.

Spændende!