THOMAS JØRGEN JACOBSEN

Techie

Mountainbiker

PC Gamer

Mega bilnørd

Filmelsker

Regnbuemand

THOMAS JØRGEN JACOBSEN

Techie

Mountainbiker

PC Gamer

Mega bilnørd

Filmelsker

Regnbuemand

Fascineret af teknologi

Min passion for tech startede da jeg som 8-årig fik en Commodore Vic-20 i gave af mine forældre. Og bare 2 år efter fik jeg den famøse “brødkasse”, en Commodore 64. Udover at spille lærte jeg også mig selv at programmere på dem begge.

I ’91 fik jeg en Commodore Amiga 500 Plus. Commodore Amiga’erne, som var begyndt at komme få år før, havde modsat “C64” en grafisk brugergrænseflade.

PC fik jeg først i ’94, da jeg bestod handelsskolen. Det var en AMD 486 DX2 på 80 MHz med 4 Mb RAM, 1 Mb grafikkort, 540 Mb harddisk, SoundBlaster 16-lydkort samt 15″ CRT-skærm på 800*600 pixels:

Når jeg tænker tilbage på det, har det egentlig nok været efter handelsskolen det gik op for mig, at jeg havde flair for alting elektronisk. Jeg forstår det på en slags intuitiv og ligetil facon, helt uden brugsanvisning.

Nå. Kort tid efter introducerede Intel deres “Overdrive”-chip, som egentlig banede vejen for det der senere blev kendt som “Overclocking”.

Min vel nok længste opsætning var en Intel Pentium 133 MHz (Model P54CS), uden MMX, som holdt under hele mit studie, 1996-2000.

Under hele min hyppige “opgraderingsrejse” blev jeg interesseret i at forstå hvordan en PC fungerede og nysgerrig på om man mon kunne optimere og teste sig frem til at få mere ydelse ud af systemet.

Så jeg lærte at gøre regnekraften større ved at ændre nogle jumpere på bundkortet – og samtidig sørge for der var tilpas køling. På den måde kunne jeg uden problemer køre 180 MHz (+35% ydelse). Og sådan var min passion for Overclocking født.

Derfor var i efteråret 2000 nærmest selvsagt jeg skulle have en AMD Athlon Thunderbird, som med simple blyantstreger kunne låse op for multiplikatoren og hæve ydelsen markant.

På den her tid var jeg også meget aktiv i subkulturens fora Tweak, TweakUp og HWT her i Danmark, samtidig med jeg begyndte at skrive artikler og anmeldelser. 

Samtidig begyndte jeg at eksperimentere med vandkøling – og blev opmærksom på kompressorkøling fra ECT og Vapochill fra Asetek. 

Siden fulgte et kortvarigt bekendtskab med en Athlon XP og efterfølgende AMD Athlon 64 X2, som var den første processor med dobbelte kerner og et voldsomt løft i ydelse.

Fra og med Intels lancering af Core 2-arkitekturen medio 2006, havde jeg hver generation indtil 2014: Penryn, Nehalem, Westmere, Sandy Bridge, Ivy Bridge og Haswell.

2007 var også året hvor jeg og nogle andre – Peter, Oliver og David – startede hedengangne OCTeamDenmark sammen; En gruppe venner som kunne mødes og overclocke med tøris og flydende kvælstof. 

Samtidig var det sjovt at dokumentere sine resultater på HWbot, og se hvor gode vi var ift. ekstremoverclockere fra resten af verden.

Vi fik temmelig hurtigt gjort et indtryk på hardware-producenterne og blev inviteret med til alt fra beta-tests til produktlanceringer. Således også ture til Intels laboratorier i Kista, Stockholm.. Som betød man kunne få vareprøver med hjem =D 

Herover tager jeg en Intel Core 2 Duo E8600 (3.33 GHz) op på hastigheder på over 6 GHz ved hjælp af tøris og acetone på -70 grader – en forøgelse på 80%. Se hele reportagen der stadig ligger på ComputerWorld

I takt med mine mange artikler og den stigende interesse fra producenter, blev jeg kontaktet af Gigabyte og spurgt om jeg ville være ansvarlig for at udbrede mærket i Norden. (Dengang havde ASUS været her længst og var derfor mest kendt).

Jeg synes det lød som en kæmpe udfordring og sindssygt spændende, så selvfølgelig takkede jeg ja. Det var lidt at blive smidt ud i den dybe ende, men jeg tog det jeg havde lært af at eksperimentere og teste computere, og overførte det til forretningen: Jeg havde nogle teser, som blev testet mens jeg holdt et vågent øje resultatet.

Efter at have firedoblet markedsandelen i Norden, hjalp jeg bl.a. MSI, A-Data, BenQ, FSP, Razer & SteelSeries med lignende udfordringer.

Siden er overclocking trådt i baggrunden, men det sker jeg lige popper frem i ny og næ. Her er det et uddrag fra artikelserien “En overclockers bekendelser” fra tech-magasinet PCPlayer ifm. EVGA’s lancering af Classified-bundkortene:

Det seneste årti – dvs. fra 2013 til 2023 – sætter jeg alt min energi ind på karrieren, hvor jeg har opdaget det er hamrende sjovt at hjælpe teknologi-iværksættere at komme ud over stepperne.

Primært ved hjælp af Growth Hacking, som stadig går ud på at opstille, teste og eksperimentere med forskellige teser der kan skabe hypervækst.

Til gengæld bygger jeg stadig computere – og rådgiver fx virksomheder om alt fra generering af kundeemner og efterspørgsel samt brugervenlighed og kundeloyalitet – helt hen til netværk med tynde klienter og cybersikkerhed.